Изборът на спално бельо. Съвет от Yaks- bedding. com

12 април 2022

ПАМУЧНО СПАЛНО БЕЛЬО

Най - често използвата материя за изработка на чаршафи е памук. Причината е за това, че памукът е мек, издръжлив сравнително евтин и лесен за обработка. Памукът попозволява на тялото Ви да диша, докато спите, а на влагата от изпотяването - да се изпарява бързо. Същевременно памучното спално бельо може приятно да топли през зимата и да държи прохлада през лятото. При различни начини на обработка от него се създават различни видове платове; хасе, фино памучно хасе, ранфорс, памучен сатен, поликотън, египетски памук.

ХАСЕ

Хасето е плат от чист памук. Той е доста плътен - 130 гр/м2 и се тъче с около 40 - 50 нишки на см2. Здрав, но има висока свиваемост, около 8% след първото пране. Цената на хасето е ниска, но няма тази мекота при допира му с тялото. Както се казва в народа стои по грубо. Друг вид преработка на памука създава тъкан с по-добри качества  - ФИНО ПАМУЧНО ХАСЕ.

ФИНО ПАМУЧНО ХАСЕ 

Със закупуването на спално бельо, спален комплект с олекотена завивка или чаршафи от този вид материя Вие печелите не само комфорта и предимствата на памука, но и цената. Специални, модерни машини тъчат този вид плат с гъстота на нишката 50 на см2., с желаната от потребителите мекота, здравина и устойчивост на цветовете. От материя фино памучно хасе се произвеждат спални комплекти за единично легло, персон и половина, приста, спалня с един спален плик, спалня с два единични плика. долни чаршафи с ластик и без ластик, както и калъфки за възглавници с размер 50/70 см по Български Държавен Стандарт. Разгледайте нашия каталог Спално Бельо 100% фин памук, с разнообразие от размери и цветни принтове. Качеството на плата  по нищо не отстъпва на Ранфорса.

РАНФОРС

Материя 100% памук, Ранфорс се произвежда от по - тънки нишки, тъче се с гъстота от 57 до 63 нишки на см2. Както всеки памучен плат, той също се свива при първото пране, но малко 5% . Трайноста на цветовете му е много добра. Изработва се във всевъзможни цветове и десени, така че е лесно да откриете най - подходящия стил за Вашата спалня. Разгледайте наши предложения, промоции и намаления и изберете комплект спално бельо ранфорс, който ще украси Вашето лично пространство за отдих. 

ПАМУЧЕН САТЕН

Чаршафите от памучен сатен е един клас по - висок от ранфорса. В него няма няма примеси и се произвежда само от висококачествен памук. Това осигурява още по - деликатен допир до кажата Ви. Влакната му са толкова фини, че се тъче с гъстота на нишката 85 см2. 

САТИНИРАН ПАМУК

Имат сходни имена, но памучния сатен, не е сатиниран памук. Сатинираният памук има доста по - ниско качество. 

ПОЛИКОТъН

Тази материя може да съдържа различно съотношение памук и полиестер. Смесените тъкани са разпространен избор, защото са по - бюджетни. 

МИКРОФИБЪР

Чаршафи от микрофибър са гладки, меки, не се мачкат, устойчиви на пране.  Това е добър бюджетен вариант с голямо разнообразие от модели и разцветки, но е синтетичен вид плат.


Пениран памук
29 март 2024

От материя Пениран памук предлагаме Дамски, Мъжки и детски пижами. Изключителната мекота на материята допринася за комфорта по време на сън.

прочети още

Първото, което трябва да уточним е какво е това шалте. Най- просто казано това е покривало за легло. То може да бъде тънко или с някакъв пълнеж, най - често силиконизирана вата. Как да си изберете подходящо за Вас и Вашето семейство покривало за легло, дали е необходимост. Шалтето се предлага в много цветове и материи, за да можете да го съчетаете с интериора на Вашата спалня. Те придават повече уют и завършен вид на стаята, а ако търсите да промените визията на спалнята чрез тях ще я постигнете лесно. Предлагаме Ви да разгледате нашия сайт със прекрасни идеи за Вашата спалня. При нас ще откриете кувертюри и шалтета в различни размери, цени и десени.

прочети още

Как да изберете най - подходяща олекотена завивка. Вече няма нужда да си задавате този въпрос, тъй като в предложения от нас наръчник ще намерите всичко, което трябва да знаете. а именно : размер на завивка, завивка според сезона, според пълнежа, според състава на лицевия плат. Прочетете нашите насоки за да се насладите на отличен избор на завивка за Вас и Вашето семейство.

прочети още