Как да изберем най-подходящата завивка

9 април 2022
Как да изберем най-подходящата завивка

Размерът на завивката - съобразете  размера на плика от спалното бельо с този на завивката. В България има приети стандарти в размерите на спалното бельо и изработването на завивките е съобразено с тези размери. Например единичната завивка е с размер 150/210 см., а двойната 200/210 см. Това е изключително важно, тъй като има предлагане на домашен текстил и от други държави, в които стандартите на размера на завивки, спално бельо, възглавници за сън са различни и често се случва покупката да бъде несполучлива поради разминаване в размерите. 

Дебелината на завивката -  Преценете температурата в спалнята си. Ако спите на по - топло, много дебела олекотена завивка може да Ви затопли още повече. Тогава подходяща за Вас ще бъде лятна или всесезонна завивка. Те са по - леки, осигуряват комфорт и топлина, която да не доведе до претопляне и изпотяване по време на сън. Завивките с пълнеж силиконова вата, един добър вариант за тези от вас, които обичат да им топло и леко при завиване. Силиконовата вата не предизвиква алергии и създава перфектна терморегулация на тялото. Същевремено е лесна за поддръжка - може да се пере в пералня и да се суши в сушилня. Силиконовата вата не се деформира при пране и сушене. Ако обичате да спите на по - студено има вариант да си изберете завивка зимна с по - висок грамаж на ватата - 300 гр./м2. или завивка с пълнеж от вълнена вата или гъщи пух. Обаче трябва да знаете, че естествените пълнежи, като гъши пух и пера, натурална вълнена вата са висок клас, но се ползват с повишено внимание от хора, страдащи от алергии.

Лицевият плат - Най-практични и ползвани платове за лицевия плат са - микрофибър и памук. И двете материи имат своите предимства  и ползи за потребителите. Памучните завививки осигуряват правилен топлообмен на тялото, абсорбират излишната влага, създават комфортна и хигиенична среда. Микрофибърът е синтетична материя - полиестер. Той има свойството да не задържа влага и позволява нейното изпаряване. Именно по тази причина спортните дрехи са микрофибърни. Микрофибърните олекотени завивки са устойчиви на интензивно ползване, многократно пране. Ценовата съпоставка е в полза на микрофибъра. Изборът микрофибър или памук  зависи от Вашите предпочитания, начин на употреба, дали ще бъдат за лично или обществено ползване, съобразни с бюджета. Надяваме се, че сме били полезни с поднесената информация и сте придибили своята представа за необходимата за Вас завивка. 

 

 

 


Решихме да Ви разкажем за най - често срещани материи за производство на спално бельо, за техните приедимства и малки недостатъци. В каталога на нашия онлайн магазин ще откриете спално бельо, комплекти с олекотена завивка, детско спално бельо, спално бельо на части - калъфки за възглавници, спални пликове, чаршафи с ластик и прави долни чаршафи, както и летни и зимни олекотени завивки, бебешко спално бельо от материи с които ще ви запознаем , за да можете бързо и лесно да си направите Вашия избор.

прочети още

Първото, което трябва да уточним е какво е това шалте. Най- просто казано това е покривало за легло. То може да бъде тънко или с някакъв пълнеж, най - често силиконизирана вата. Как да си изберете подходящо за Вас и Вашето семейство покривало за легло, дали е необходимост. Шалтето се предлага в много цветове и материи, за да можете да го съчетаете с интериора на Вашата спалня. Те придават повече уют и завършен вид на стаята, а ако търсите да промените визията на спалнята чрез тях ще я постигнете лесно. Предлагаме Ви да разгледате нашия сайт със прекрасни идеи за Вашата спалня. При нас ще откриете кувертюри и шалтета в различни размери, цени и десени.

прочети още